Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Alexander den Store

  Till världens ände

  Paul Cartledge

  Den främste kännaren om den främste erövraren.

  Alexander den Store. Ett namn som alla känner till. Den störste fältherre som historien har skådat. Trots att han dog strax innan han skulle fylla 33 hade han hunnit bli en mytologisk person som för all framtid skulle leva i minnet i såväl väst som öst. På några få år erövrade han nästan hela den värld som var känd på hans tid och krossade det persiska imperiet.

  Vem var han? Det har genom århundradena uppstått många berättelser och legender. På sitt stimulerande sätt berättar Paul Cartledge Alexanders historia. Vad som är fakta och vad som är myt.

  Cartledge är en av världens främsta kännare av antiken och som läsare kan man tacksamt ta till sig av hans stora kunnande. Vare sig man kan mycket eller litet om Alexander är detta en bok man har stor glädje av. Är man det minsta intresserad av en av historiens mest fängslande personer är denna bok ett måste.

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 978-91-7359-073-0

  Språk: Svenska

  Originalspråk: Engelska

  Originaltitel: Alexander the Great: The Hunt for a New Past

  Kategori: Antiken

  Etiketter: Antiken

  Utgivning: maj 2014

  Format: 135x215

  Antal sidor: 411

  Lagerstatus: Finns i lager

  169:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Paul Cartledge

  Paul Cartledge är professor i grekisk historia vid universitetet i Cambridge där han har undervisat sedan 1979, och s.k. Fellow of Clare College. Han är en av världen främsta kännare av det antika Sparta och hedersmedborgare i den moderna Sparta.

  Läs mer


  Boken [...] är så välskriven och så bra översatt att den är en fin introduktion för lekmannen inte bara till Alexander utan till hela den hellenistiska kulturen.citationstecken

  Lars Rydbeck, Sydsvenskan

  ... [Cartledge] har kommit ut med en bok tidigare på svenska, [...] om Sparta, som också är mycket bra ... citationstecken

  Horace Engdahl, TV4 Nyhetsmorgon

  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng