Essäer som ur olika perspektiv berättar om reglers betydelse för vår civilisations tillstånd och fortlevnad.
Den värld vi lever i är friare än någonsin förr. Vi har inte bara frihet att välja vad vi vill, vi har också frihet i meningen att väldigt många val står oss till buds. Det enda som sätter gränser för våra val är i många fall den egna alltför bleka fantasin. Samtidigt är den moderna människans liv så genomsyrat av regler – uttryckligt detaljerade såväl som underförstådda – att det blir svårt att finna områden för mänskliga aktiviteter som inte är reglerade.
Men vad är regler egentligen? Varför finns de, hur verkar de? Denna bok betraktar regelvärldens komplexitet ur olika perspektiv – samhälleliga, organisatoriska, individuella; som uttryckligen detaljerade normsystem lika väl som underförstådda aningar. Förståelse för och bruket av regler ligger som en grund, som ett sammanhållande nätverk för mänsklig kultur och civilisation. Utan regler intet mänskligt.
Boken framställs i takt med beställning. Leveranstid: 5–7 arbetsdagar.
Redaktör: Claes Gustafsson
Medförfattare: Helena Csarmann, Claes Gustafsson, Bertil Guve, Thomas Lennerfors, Marcus Lindahl, Alf Rehn, David Sköld, Anders Söderholm
Bandtyp: Häftad
ISBN: 978-91-7335-022-8
Språk: Svenska
Kategori: • Santérus Academic Press
Etiketter: Essä, essäer, Filosofi
Utgivning: mars 2010
Format:
Antal sidor: 241
Lagerstatus: Beställningsvara
Det hela blir ofta intressant och faktiskt roligt.