Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Kampen om kunskap

  Akademi och praktik

  Axel Brechensbauer, Maria Grafström, Anna Jonsson, Mikael Klintman Redaktörer

  Det ropas allt högre om att forskare ska samverka med det omgivande samhället. Det är rop som vittnar om en stor tilltro till att morgondagens vetenskapliga genombrott garanteras genom att kunskap produceras i samverkan. Men vad betyder det att samverka? Är den alltid att föredra? Främjar eller kanske rentav hotar samverkan kunskapsproduktion i samhället?

  Denna essäsamling syftar till att belysa och diskutera hur kunskap förstås och genereras i gränslandet mellan akademi och praktik. I detta gränsland utspelar sig en kamp om kunskap en kamp som ofta färgas av förenklade, extrema bilder av forskaren som antingen isolerad i ett elfenbenstorn eller frivolt minglande på marknadstorget. Det är en kamp som väcker frågor om forskarens roll, och synen på kunskap, i samhället. Författarna till bokens tretton essäer kommer från en bredd av discipliner inom humaniora och samhällsvetenskap. Genom att låta varje essä speglas i en seriebild vill vi bidra till ytterligare tanke och reflektion kring vad kampen om kunskap handlar om. Vår ambition och förhoppning är att ge bränsle till en diskussion bortom tornet och torget om möjligheter och utmaningar med dagens syn på kunskapsproduktion och vilken roll samverkan kan, eller bör, spela.

  Kampen om kunskap

  Redaktörer: Axel Brechensbauer, Maria Grafström, Anna Jonsson, Mikael Klintman

  Medförfattare: Mats Benner, Axel Brechensbauer, Maria Grafström, Olof Hallonsten, Anna Jonsson, Mikael Klintman, Mari Kågström, Kajsa Lindberg, Eugenia Perez Vico, Peter Svensson, Katarina Wadstein MacLeod, Sven Widmalm, Johan Östling

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-145-4

  Språk: Svenska

  Kategori: Samhällsorienterande ämnen

  Etiketter: Essä, essäer, Lärande

  Utgivning: september 2019

  Format: 150x220

  Antal sidor: 160

  Lagerstatus: Beställningsvara

  195:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Axel Brechensbauer

  Axel Brechensbauer är konceptdesigner och serietecknare. Han hjälper företag och institutioner att visualisera framtidsvisioner, där lösningar för framtida behov, scenarier och utmaningar definieras i samarbeten och workshops med forskare och experter inom R&D. Axel är anställd på Grow AB och är aktuell med serieboken ”Saker vi skapar” (2019, Kartago).

  Läs mer


  Maria Grafström

  Maria Grafström är docent i företagsekonomi och organisationsforskare på Score (Stockholm centrum för forskning om offentlig sektor) vid Handelshögskolan i Stockholm och Stockholms universitet.

  Läs mer


  Anna Jonsson

  Anna Jonsson är docent och lektor i företagsekonomi vid Lunds universitet och organisationsforskare vid Score. Hennes forskning handlar främst om kunskapsöverföring och lärande inom organisationer och i samhället.

  Läs mer


  Mikael Klintman

  Mikael Klintman är professor i sociolog vid Lunds universitet och har ett brett, humanvetenskapligt intresse för de sociala, ekonomiska och evolutionära dimensionerna av miljö- och hälsofrågor.

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng