Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Introduktion till EU:s miljörätt

  Introduktion till EUs miljörätt

  Annika Nilsson

  Ny uppdaterad upplaga av denna introduktion till EU:s miljörätt. Boken vänder sig till den som vill skaffa sig en grundläggande överblick i ämnet. Den är också avsedd som kurslitteratur på kurser som behandlar EU:s miljörätt mer översiktligt.

  EU:s lagstiftning på miljöområdet är omfattande. Den har stor betydelse för innehållet i den svenska lagstiftningen. Vissa EU-regler utgör minimistandard för de svenska miljökraven, andra anger mer exakt vilket innehåll den nationella rätten skall ha. EU:s lagstiftning har också stor betydelse för rättstillämpningen. Den nationella rätten måste tolkas och tillämpas på ett sådant sätt att den är förenlig med EU-rätten. I vissa fall måste domstolar och myndigheter tillämpa EU-reglerna även om dessa inte är uttryckligen införlivade i svensk lag. Den som vill sätta sig in i svensk miljörätt måste alltså också lära sig en hel del om EU:s miljörätt.

  En bok som skall ge en någorlunda fullständig bild av EU:s miljörätt blir mycket omfattande. Den här boken ger en kort introduktion till den centrala miljörättsliga sekundärrätten. Viktiga rättsakter och domar från EU-domstolen behandlas. Fjärde upplagan av boken är uppdaterad med viktiga lagändringar, nya rättsakter och uppdaterad rättspraxis.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-086-0

  Språk: Svenska

  Kategori: Juridik

  Utgivning: september 2014

  Format: 135x210

  Antal sidor: 76

  Lagerstatus:

  155:-
  Inkl moms och porto
   Antal

  Länk till pressbild

  Annika Nilsson är professor i offentlig rätt, särskilt miljörätt, vid Juridiska institutionen, Lunds universitet.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng