Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Internationella relationer och fredsforskning

  Internationella relationer och fredsforskning

  Svante Karlsson

  Existerar det en objektiv verklighet som är entydig och som kan beskrivas på samma sätt oberoende av betraktaren, eller är observationen av verkligheten alltid relativ och beroende av iakttagaren?

  Denna bok behandlar och problematiserar grundläggande och aktuella frågor och begrepp inom ämnena Internationella relationer och fredsforskning med frågan ovan som utgångspunkt. Statens framväxt, krig, fred, säkerhet, terrorism, Resposibility to Protect (R2P) och det rättfärdiga kriget, konfliktanalys, massförstörelsevapen, FN:s roll, den globala militära världsordningen samt icke-våld är områden som behandlas.

  Boken är främst avsedd för grundläggande högskole- och universitetsutbildningar i samhällsvetenskapliga ämnen som freds- och konfliktkunskap, globala studier, internationella relationer, statsvetenskap, sociologi och historia. Men den har också intresse för den som vill kunna orientera sig i en allt mer svårbegriplig värld.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-120-1

  Språk: Svenska

  Kategori: Internationella relationer

  Etiketter: Politisk teori, Kurslitteratur

  Utgivning: november 2017

  Format: 150x220

  Antal sidor: 521

  Lagerstatus: Beställningsvara

  252:-
  Inkl moms
   Antal

  Länk till pressbild

  Svante Karlsson är docent i freds- och utvecklingsforskning vid Institutionen för globala studier, Göteborgs universitet. Han har tidigare publicerat böcker om USA:s internationella oljepolitik och Latinamerika. Han har varit gästforskare och gästföreläsare vid ett flertal universitet i Europa och USA.

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng