Från sanningssökande till styrmedel

Moderna utvärderingar i offentlig sektor

Björn Rombach, Kerstin Sahlin Redaktörer

Det talas mycket om utvärdering i den offentliga sektorns organisationer. Många dras in i de allt synligare, vanligare och komplexare utvärderingsprocesserna. Denna bok handlar om hur utvärderingar görs, hur de används och om de kan möta alla förväntningar som ställs på dem. Kan man t.ex. styra med hjälp av utvärderingar? Vad kan man lära av dem? Vilka effekter får de? Utvärderandets legitimitet, rituella aspekter och negativa sidor lyfts fram. Roller och relationer diskuteras.

Boken vänder sig till alla som kommer i kontakt med utvärderingar i sitt arbete eller av ren nyfikenhet. Den manar till eftertanke inför framväxande och alltmer spridda utvärderingsideal.

Boken framställs i takt med beställning. Leveranstid: 5–7 arbetsdagar.

Redaktörer: Björn Rombach, Kerstin Sahlin

Medförfattare: Nils Brunsson, Lars Engwall, Rolf A. Lundin, Sten Pettersson, Annika Rabo, Björn Rombach, Kerstin Sahlin, Elisabeth Sundin, Anders Söderholm, Evert Vedung, Erik Wallin

Bandtyp: Häftad

ISBN: 978-91-89449-40-4

Språk: Svenska

Kategori: Ekonomiska ämnen

Etiketter: Förvaltningsekonomi

Utgivning: oktober 2006

Format: 142x215

Antal sidor: 248

Lagerstatus: Beställningsvara

387:-
Inkl moms och porto
 Antal

Författarfoto: Santérus Förlag  

Björn Rombach är verksam som professor vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. Han har över åren bedrivit en rad projekt om ekonomistyrning, kvalitetsförbättring och organisation inom offentlig sektor. Utvärderingsforskning liksom ledarskapsfrågor har också intresserat honom. Bland böckerna märks Den marknadslika kommunen (1997), Res pyramiderna (1998, med Östen Ohlsson) och Fiktiva förebilder (2002, med Rolf Solli) som är en ledarskapsbok. Hans nuvarande projekt handlar om vuxenmobbning på våra arbetsplatser. Studien fokuserar på de påverkbara organisatoriska orsakerna till mobbning. Utöver detta skriver han på boken Varför inte tvärtom? som är tänkt att bli »en managementbok för oss andra« – en bok om hjälper oss förstå istället för att ange handlingsalternativ.

Läs mer


Kerstin Sahlin är professor i företagsekonomi vid Uppsala universitet och har ett omfattande författarskap bakom sig inom offentlig ledning, och organisationsteori. Kerstin Sahlins publicerade skrifter


Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng