Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Från sanningssökande till styrmedel

  Moderna utvärderingar i offentlig sektor

  Björn Rombach, Kerstin Sahlin

  Det talas mycket om utvärdering i den offentliga sektorns organisationer. Många dras in i de allt synligare, vanligare och komplexare utvärderingsprocesserna. Denna bok handlar om hur utvärderingar görs, hur de används och om de kan möta alla förväntningar som ställs på dem. Kan man t.ex. styra med hjälp av utvärderingar? Vad kan man lära av dem? Vilka effekter får de? Utvärderandets legitimitet, rituella aspekter och negativa sidor lyfts fram. Roller och relationer diskuteras.

  Boken vänder sig till alla som kommer i kontakt med utvärderingar i sitt arbete eller av ren nyfikenhet. Den manar till eftertanke inför framväxande och alltmer spridda utvärderingsideal.

  Boken framställs i takt med beställning. Leveranstid: 5–7 arbetsdagar.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-89449-40-4

  Språk: Svenska

  Kategori: Ekonomiska ämnen

  Etiketter: Förvaltningsekonomi

  Utgivning: oktober 2006

  Format: 142x215

  Antal sidor: 248

  Lagerstatus: Beställningsvara

  387:-
  Inkl moms och porto
   Antal

  Författarfoto: Santérus Förlag  

  Länk till pressbild

  Björn Rombach är verksam som professor vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. Han har över åren bedrivit en rad projekt om ekonomistyrning, kvalitetsförbättring och organisation inom offentlig sektor. Utvärderingsforskning liksom ledarskapsfrågor har också intresserat honom. Bland böckerna märks Den marknadslika kommunen (1997), Res pyramiderna (1998, med Östen Ohlsson) och Fiktiva förebilder (2002, med Rolf Solli) som är en ledarskapsbok. Hans nuvarande projekt handlar om vuxenmobbning på våra arbetsplatser. Studien fokuserar på de påverkbara organisatoriska orsakerna till mobbning. Utöver detta skriver han på boken Varför inte tvärtom? som är tänkt att bli »en managementbok för oss andra« – en bok om hjälper oss förstå istället för att ange handlingsalternativ.

  Läs mer

  Länk till pressbild

  Kerstin Sahlin är professor i företagsekonomi vid Uppsala universitet och har ett omfattande författarskap bakom sig inom offentlig ledning, och organisationsteori. Kerstin Sahlins publicerade skrifter


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng