Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
    Din kundkorg är tom.

    Filippa

    Engelsk prinsessa – nordisk unionsdrottning

    Marie-Louise Flemberg

    Första boken om en av våra få regerande drottningar. Läsvänligt och lärt om en stark, dynamisk kvinna som lyckades med sin gärning där många män misslyckats.

    Drottning Filippa var gift med Erik av Pommern som var kung över de nordiska länderna. Då han var frånvarande under långa perioder var det hon som i stor utsträckning regerade. Hon är alltså en av de ytterligt få kvinnor som regerat i Sverige. Filippa föddes som engelsk prinsessa men gifte sig som ung med Erik, en allians med det stora riket i norr som den engelske kungen eftersträvade.

    I motsats till sin make blev Filippa mycket populär och omtyckt. Detta då hon uppfattades som klok och rättvis och för att hon ledde försvaret av riket då det angreps. I Sverige hade hon en stor betydelse och unionen hade förmodligen splittrats mycket tidigare om det inte varit för det förtroende rikets ledande stormän hade för henne. Filippa fick inga barn utan dog ung och begravdes i Vadstena klosterkyrka. Ett kloster som hon aktivt stödde.

    Bandtyp: Inbunden

    ISBN: 978-91-7359-072-3

    Språk: Svenska

    Kategori: Historia

    Etiketter: Medeltiden

    Utgivning: mars 2014

    Format: 135x210

    Antal sidor: 457

    Lagerstatus: Finns i lager

    215:-
    Inkl moms och porto
     Antal

    Författarfoto: Foto: Torbjörn Santérus  

    Länk till pressbild

    Marie-Louise Flemberg är i grunden konsthistoriker men blev fascinerad av Filippa och har forskat om henne i många år. Författarens arbete är imponerande. Boken är lärd men samtidigt läsvänlig och berättar om en stark, dynamisk kvinna som lyckades med sin gärning där många män misslyckats.


    Stäng

    Logga in

    Glömt lösenord
    Stäng