Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Filippa

  Engelsk prinsessa och nordisk unionsdrottning

  Marie-Louise Flemberg

  Denna uppskattade bok nu i pocketformat!

  Drottning Filippa var gift med Erik av Pommern som var kung över de nordiska länderna. Då han var frånvarande under långa perioder var det hon som i stor utsträckning regerade. Hon är alltså en av de ytterligt få kvinnor som regerat i Sverige. Filippa föddes som engelsk prinsessa men gifte sig som ung med Erik, en allians med det stora riket i norr som den engelske kungen eftersträvade.

  I motsats till sin make blev Filippa mycket populär och omtyckt. Detta då hon uppfattades som klok och rättvis och för att hon ledde försvaret av riket då det angreps. I Sverige hade hon en stor betydelse och unionen hade förmodligen splittrats mycket tidigare om det inte varit för det förtroende rikets ledande stormän hade för henne. Filippa fick inga barn utan dog ung och begravdes i Vadstena klosterkyrka. Ett kloster som hon aktivt stödde.

  Bandtyp: Pocket

  ISBN: 978-91-7359-089-1

  Språk: Svenska

  Kategori: Historia

  Etiketter: Medeltiden

  Utgivning: april 2015

  Format: 110x178

  Antal sidor: 441

  Lagerstatus: Finns i lager

  67:-
  Inkl moms och porto
   Antal

  Författarfoto: Foto: Torbjörn Santérus  

  Länk till pressbild

  Marie-Louise Flemberg är i grunden konsthistoriker men blev fascinerad av Filippa och har forskat om henne i många år. Författarens arbete är imponerande. Boken är lärd men samtidigt läsvänlig och berättar om en stark, dynamisk kvinna som lyckades med sin gärning där många män misslyckats.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng